Month: <span>септември 2022</span>

КОНКУРС


За обука на Негувател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост

Се повикуваат сите заинтересирани лица кои сакаат да посетуваат обука и да се стекнат со верификуван сертификат да аплицираат во периодот од 20.09.2022 до 05.10.2022  година.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

-Да се државјани на Република Северна Македонија

-Да имаат најмалку 18 години

-Да имаат општа психо-физичка способност за работа

-Да бидат мотивирани за работа со стари лица и лица со попреченост.

Заинтересираните кандидати може да се пријават на е-маил:
strumica.negacentar@redcross.org.mk, тел. 070/382-229, секој работен ден од 08:00 до 16:00 часот.

Сите заинтересирани кандидати ќе бидат повикани на индивидуално интервју.

Потпишување договор со Амбасадорот на Република Полска, Н.Е. Војциех Тицињски

Денес, Градоначалникот г-дин Ѓорѓе Божинов потпиша договор со Амбасадорот на Република Полска Н.Е. Војциех Тицињски, за донација во износ од 750.000,00 денари за спроведување на Реконструкција на греење во Дом на Култура ,,Јане Сандански”, Ново Село.

Font Resize
Контраст