Month: <span>мај 2021</span>

Второ прскање против ларвицидни комарци по земјен пат

Десетте општини во соработка со Центарот за развој на Југоисточен плански регион ќе спроведуваат активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за лавициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточен плански регион со вкупна површина од 5.376 ха.

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион дека второто ларвицидно прскање ќе се изврши во период од 17 до 19 Мај 2021 година, со следниот распоред:

На 17.05.2021 година (Понеделник), во период од 09 до 16 часот во општините Валандово, Дојран, Гевгелија и Богданци.

На 18.05.2021 година (Вторник), во период од 09 до 16 часот во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.

На 19.05.2021 година (Среда), во период од 09 до 16 часот во општините Радовиш и Конче.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да превземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Font Resize
Контраст