Month: <span>септември 2020</span>

Award Decision Notice for Ref. No. CN1-SO1.2-SC024-PB3-TD03

The Municipality of Novo Selo has awarded four (4) Contracts under the tendering procedure “Supply, Delivery, Installation and Commissioning of Equipment (Mobile Medical Vehicle, Medical Equipment and IT Hardware) under the following lots:

 1. Supply of Mobile Medical Vehicle (VAN) (Lot#1)
 2. Supply of Medical Equipment (Lot#2)
 3. Supply of IT Hardware (Lot#3)
 4. Assembling of all parts into a total working system (van, medical equipment, IT Hardware to be used), connection to primary health organization, and commissioning, including test drives. (Lot#4)

Publication Reference: CN1-SO1.2-SC024-PB3-TD03

The Award Decisions are as follows:

 1. For “Supply of Mobile Medical Vehicle (VAN) (Lot#1)
  1. Lot number 1
  2. Date of Contract Notice 10.07.2020
  3. Contract Number 05-1477/4
  4. Contract Value 129 000.00 EUR
  5. Date of Award of Contract 19.08.2020
  6. Successful Contractor DTU Avtokima Mitrevski DOOEL Skopje

  str. Metodija Andonov Cento no.13

  1000, Skopje

  Republic of North Macedonia

  7. Contracting Authority Municipality of Novo Selo

  str. Manush Turnovski 13A, 2434, Novo Selo

  Republic of North Macedonia

 2. For “Supply of Medical Equipment” Lot#2
  1. Lot number 2
  2. Date of Contract Notice 10.07.2020
  3. Contract Number 05-1469/4
  4. Contract Value 29 565.00 EUR
  5. Date of Award of Contract 19.08.2020
  6. Successful Contractor TDPTSU Meditek DOOEL

  str. Londonska no.10, lam 3, lok 4

  1000, Skopje

  Republic of North Macedonia

  7. Contracting Authority Municipality of Novo Selo

  str. Manush Turnovski 13A, 2434, Novo Selo

  Republic of North Macedonia

 3. For “Supply of IT Hardware” Lot#3
  1. Lot Number 3
  2. Date of Contract Notice 10.07.2020
  3. Contract Number 05-1472/4
  4. Contract Value 17 850.00 EUR
  5. Date of Award of Contract 19.08.2020
  6. Successful Contractor DTU Netlink DOOEL Strumica

  Str. Brakja Minkovi no.34, Strumica

  Republic of North Macedonia

  7. Contracting Authority Municipality of Novo Selo

  str. Manush Turnovski 13A, 2434, Novo Selo

  Republic of North Macedonia

 4. For “Assembling of all parts into a total working system (van, medical equipment, IT Hardware to be used), connection to primary healthcare organisation, commissioning, including test drives. Lot#4
  1. Lot Number 4
  2. Date of Contract Notice 10.07.2020
  3. Contract Number 05-1473/4
  4. Contract Value 7 490.00 EUR
  5. Date of Award of Contract 19.08.2020
  6. Successful Contractor DTU Netlink DOOEL Strumica

  Str. Brakja Minkovi no.34, Strumica

  Republic of North Macedonia

  7. Contracting Authority Municipality of Novo Selo

  str. Manush Turnovski 13A, 2434, Novo Selo

  Republic of North Macedonia

 

Четврто прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Се известуваат сите граѓани на 10-те општини во Југоисточниот плански регион, доколку има поволни временски услови ќе се изврши четврто прскање против возрасни комарци, со следниот распоред:

1. На 30.09.2020 година (среда), во период од 16 до 18 часот во општините Конче, Радовиш, Василево, Струмица и

2. На 01.10.2020 година (четврток), во период од 16 до 18 часот во општините Ново Село, Босилово, Валандово и Богданци.

За спроведување на планираното четврто прскање против возрасни комарци, граѓаните од општините Дојран и Гевгелија ќе бидат дополнително известени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Во тек е реконструкција на спортската сала во ООУ „Мануш Турновски“ Ново Село

 

Привршуваат финалните активности од проектот “Подобрување на енергетската ефикасност преку изработка на термичка фасада на објектот на ООУ „Мануш Турновски“ Ново Село, Општина Ново Село“.

Проектот беше финансиски поддржан од Генералниот Секретаријат при Владата на Република Северна Македонија во соработка со Општина Ново Село преку „Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2020 година – енергетска ефикасност“.

Проектните активности опфаќаа изработка на термичка фасада комплет со сите слоеви и монтажа на полутврдо пресувана камена минерална волна заштитена со ПВЦ фолија на покрив.

Придобивките од спроведување на главната активност на овој проект односно изработка на термичка фасада ќе придонесе кон подобрена енергетска ефикасност на објектот со што ќе се намали потрошувачката на огревни средства а со тоа и директно ќе се влијае врз намалување на аерозагадувањето.

Училиштето е во постапка, со сопствени средства, да реализира целосна реконструкција на внатрешноста на спортската сала и придружните простории. Активностите ќе опфаќаат реконструкција на спортска сала, гардероби, тоалети, ходник и канцеларија. Во претходен наврат училиштето ја замени старата, дрвена столарија со нова, енергетско-ефикасна столарија.

Реконструкцијата на спортската сала при ООУ „Мануш Турновски“ ќе овозможи подобрување на воспитно-образовните услови и ќе создаде безбедна и ефективна образовна средина кога учениците ќе се вратат на настава.

Font Resize
Контраст