Month: <span>мај 2019</span>

Градежни активности на регионален пат Ново Коњарево – Старо Коњарево и магистрален пат Граничен премин Ново Село – Струмица

По долгогодишни празни ветувања од претходната Влада, тековната Влада си стои на ветеното и како резултат на тоа започнаа градежните работи на регионалниот пат Ново Коњарево – Старо Коњарево и магистралниот пат Граничен премин Ново Село – Струмица.

Во тек се градежните работи на регионалниот пат Р1402 од Ново Коњарево кон Старо Коњарево, патот е пробиен до селото и понатаму продолжуваат со следните активности на патот.

Исто така во моментот се одвиваат активностите на регионалниот пат А4 Граничен премин Ново Село кон Струмица. Градежните активности опфаќаат гребење на асфалтен слој и поставување на нов асфалтен слој долж целиот пат.

Во прилог слики од патиштата и градежните активности.

Примопредавање на функцијата Градоначалник на Општина Ново Село

Официјално Никола Андонов ја презеде функцијата градоначалник на општина Ново Село.

На ден 14.05.2019 година, беше извршено примопредавање на должноста помеѓу в.д. Градоначалникот Горан Цветков и новиот Градоначалник Никола Андонов, каде присуствуваа повеќе членови од општинската администрација.

Новиот градоначалник, обраќајќи се на присутните, уште еднаш потврди дека ќе биде градоначалник на сите граѓани на Општина Ново Село не делејќи ги по било каква основа.
Тој ги спомна и неговите приоритети кои

ги вети за време на изборната кампања, односно, завршувањето на канализационата мрежа во Ново Село и обезбедувањето на чиста вода за пиење во повеќето населени места во општината.

Font Resize
Контраст