JKПД Комуна

ЈКПД Комуна е основана на 4 април 1997 година, со одлука на Советот на Општина Ново Село.

Таа е поделена на три сектори:

  1. Паркови и зеленила со депонијата во Ново Село;
  2. Водовод и канализација;
  3. Пазариште и гробишта (локални и воени од Првата светска војна).

Во иднина се планира да биде основан сточен пазар, потоа пазариште во Смолари и зелен пазар во близина на Смоларскиот Водопад, под надлежност на ЈКП „Комуна“. Претпријатието планира да го преземе и одржувањето на водоводните мрежи од другите месни заедници во состав на Општина Ново Село. Тоа располага со возен парк, кој се состои од камиони, трактори и два автобуси што вршат превоз на ученици.

 

Font Resize
Контраст